Automatisch emmer mixer en vulmachine voor epoxy

Deze afvulmachine voor emmers is ontworpen voor een klant in de vloerenindustrie. De emmers worden met hand op de baan geplaatst en vervolgens aan de hand van een vooraf ingesteld recept afgevuld, op kleur gebracht, gemixt en gesloten. De vloeistoffen die afgevuld worden zijn hoog viskeus.

Deze vulmachine is compleet gemaakt uit rvs. Ook de rollenbanen zijn gemaakt met rvs rollen. Bij deze emmer vulmachine kan een keuze worden gemaakt uit meerdere dedicated vulkoppen om contaminatie van producten onderling te voorkomen. Na het afvullen wordt er vanuit het gekozen recept pigment toegevoegd aan de basis grondstof. De bestaande pigment machine is geïntegreerd in de machine besturing. Hierna wordt er door 1 van de 3 emmer mixers automatisch een mix programma afgewerkt. Alle emmers worden vervolgens automatisch gesloten en handmatig op een pallet geplaatst.

De lay-out van de emmer vulmachine is aangepast op de indeling van de fabriek van de klant. Op deze machine lijn kan gekozen worden voor 5 liter emmers, 10 liter emmers en 20 liter emmers. De machine kan alle type emmers verwerken. De capaciteit van de machine is sterk afhankelijk van de viscositeit van het product.

De besturing is gedaan met een Siemens S7-1200 PLC, Siemens HMI en de geijkte weegschaal is uitgevoerd met een Siemens Siwarex WP351 weegmodule.