Bio Bakkerij De Trog
Dit traject introduceert flexibele inleg- en verpakkingsoplossingen voor voedselverwerkingsfaciliteiten. Door middel van modulaire systemen en geavanceerde robotica wordt er gestreefd naar een aanpasbare en kosteneffectieve aanpak voor het verpakken van verschillende voedselproducten, wat resulteert in een verbeterde flexibiliteit en efficiëntie in de productielijn.
Het project heeft als doel het automatiseren van de ergonomisch zware handeling van productinleg in MAP-verpakkingen, met specifieke aandacht voor diversiteit aan producten, allergenen, niet-gestandaardiseerde logistieke dragers, kwaliteitscontrole en variaties in productlay-out. Door het menselijk contact met het product te elimineren in deze stap, kan het product zonder menselijk contact vanuit de oven in de verpakking wat de kans op micro bacteriële contaminatie drastisch verlaagt.
Het hoofddoel is om het menselijk contact in deze stap uit te schakelen om:
- Een ergonomisch zware handeling uit het proces te elimineren
- Het contaminatierisico te reduceren en zodoende de houdbaarheid van de producten te verlengen
Lees meer over deze samenwerking op de website van Interreg →